2011. augusztus 29., hétfő

"A cselló urai Svájcban (Winterthur Musikfestwochen)" Innina rövid beszámolója


Abban a biztos tudatban, hogy idén több koncertre már nem jutok el, augusztus 26. reggelén nagy reményekkel és izgatottan indulok Winterthurba.

Késő délután érkezem meg és ekkor szembesülök vele, hogy a koncert helyszíne nem más, mint az elhagyatott óváros egyik sétálóutcája. A fesztivál határait ekkor még nem is jelölik kordonok. Csupán egy színtér az utca közepén, mindenki számára hozzáférhető.

A hátsó sarokban három csellótokot fedezek fel, bizonyára itt lesz néhány óra múlva a backstage.

Miután lepakolunk a szállodában és egy kicsit felfrissülünk (iszonyú a hőség), találkozunk két messziről jött barátunkkal. Mindig nagy öröm megosztani az ilyen pillanatokat azokkal az emberekkel, akikkel közös szenvedély köt össze. Persze régóta tudjuk, hogy az Apocalyptica összehozza az embereket.

Több órás várakozás után, egekbe szökő adrenalinszinttel végre ott állunk a színpad előtt. Kitartóan kapaszkodom a korlátba, mintha egy baráti váll lenne, ami a támaszomat jelenti majd a következő néhány órában.

És végre…legendás erővel megérkeznek a srácok! Bevallom, érezni a különbséget aközött, amikor két fellépő közé beszorítva játszanak (mint pl. Colmarban), vagy amikor ők az utolsók a színpadon – utóbbi sokkal jobb!

Tökéletes harmónia a közönséggel, egy energikus Eicca, egy csúfolódó Paavo, egy szenvedélyes Mikko és egy fitt, mosolygós Perttu – mi más kellene még egy fantasztikus koncerthez?

A show közepén akad egy kis technikai probléma Eicca csellójával, de ezt leszámítva minden hibátlan. Hangzás, tehetség, nagyvonalúság – hűen önmagukhoz, a srácok ezúttal is tűzbe hozzák a közönséget!

Na és mit gondoltok, kinél landol a koncert végén Mikko dobverője? Egy szempillantás, és máris eltűnik a dzsekim alatt!

Egy ilyen koncert méltó befejezése a szezonnak. A show után még várunk a backstage mellett és bezsebeljük a puszikat, mosolyokat, integetést…Az utolsó, amit látunk, Perttu ég felé néző hüvelykujja a turnébusz ablakában.

Forrás: Innina's diary
Fordító: 
K.O.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése