2011. július 31., vasárnap

Eicca Toppinen



Valódi neve Eino Matti Toppinen , a szülei kezdtél el Eiccának hívni, hogy könnyebben tudják meg különböztetni bátyától Ainotól
1975.augusztus.5.-én született Vantaában finnországban

Eicca, akárcsak a többiek, klasszikus zenei neveltetésben részesült,

Fiatalon zongorázott de nem tartotta elég izgalmasnak,  de mivel a nővérei  zongoráztak nem akarta abba hagyni a zenélést, ezért úgy döntött 9 évesen hogy elkezd csellózni, emellet 12 évesen dobolni kezdett . különböző zenekarokban játszott, pl. Radio symphony Orchestra, Avanti. Sibelius Zene akadémián szerzett diplomát,  a Sibelius akadémia cselló szextettjének volt tagja és vezetője.
1997-ben feleségül vette Kirsi Ylijoki színésznőt, akivel 2 közös gyerekük is van Eelis aki 1999-ben született és Ilmari aki 2002-ben.

Zenei ízlését tekintve mindenevő, majdnem minden zenei irányzatot kedvel kivéve a rap és a techno . kedveli a metál ( metallica ,sepultura,rammstein) a rockot (tool ,Dolly,Björk)  és természetesen a klasszikus zenét (sosztakovics, sibelius,bach,debussy.

Példaképeinek tekinti Yo-Yo ma-t,Tom Waits-t Misztyiszlav rosztropovicsot és james hetfildet
 Sőt szeret lovagolni is 
http://www.youtube.com/watch?v=KnHMJlbYAdU
"I can express myself by riding. It's not a technical performance, you need to find a symbios. You got to let music take you with you, but sometimes good things happen by accident."
"Lovaglással tudom magam kifejezni. Ez nem egy technikai teljesítmény, meg kell telálni az együttműködés örömét. Van, hogy a zene magával ragad, de a jó dolgok néha rendkívüli események által történnek meg."

Az Apocalyptica

Az apocalytica vezéregyéniségeként ismerjük,a legtöbb szerzemény az ő nevéhez fűződik. A stúdió felvételeket a cselló mellet dobbal , ütőhangszerekkel és basszussal is gazdagította, Ő a felelős felvételekért és ő válogatja meg mi kerüljön az albumokra. Emellett sok időt tölt az együttes adminisztratív feladatinak elvégzésével is


Emellett szerzett már zenét filmekhez is , sőt néha felesége zenekarába a Cherry And The Vipers -ben 
 is dobol

November.17. Eicca Névnapja

Augusztus.5. Eicca Szülinapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése