2011. július 31., vasárnap

Perttu Kivilaakso


Teljes neve: Perttu Päviö Kullervo kivilaakso
1978.május.11.-án született Helsinkiben.
Mikor meglátta az apját, Juhanit csellózni a Savonlinna Opera Fesztiválon játszani,szeretett volna ő is hasonló képpen szerepelni. Ezért kezdett már el 5 évesen csellón tanulni az első csellóját Pasinak „Pászi” hívta

1994-ben ő is tagja volt az Apocalypticának, de a stúdiómunkálatok elött kilépett,hogy tanulmányaira tudjon összpontosítani.Számos díjat nyert klasszikus zenei pályafutása során,az 1996-ban megrendezett második Nemzetközi paulo gordonkaversenyen 3. helyezést ért el 18 évesen. Ezután belépett a Helsinki Filharmonikus zenekarba ahol az apja is játszott. Majd 1999-ben csatlakozott újra az apocalypticához, miután Antero Manninen kivált az együttesből.2007ben kilépett a Filharmonikus zenekarból, hogy több időt tudjon szánni az Apocalypticára. 


Perttu iszákos volt fiatalabb korában, de 7 éve leküzdötte ezt a "hajlamot". Ma már soha, semmilyen körülmények között nem hajlandó alkoholt fogyasztani. Sőt a cigarettázásról is leszokott. A többiek nagyon ritkán isznak egy kevés sört otthon, nem esnek túlzásba.

Az eredeti hajszíne szőke de már évek óta feketére festi néha szőke,vörös melírral dobja fej fekete hajkoronáját

Sokat olvas, nagy rajongója Tolkiennek és a gyűrűk ura trilógiának ( a  ball oldalán van egy tetoválása, amin
 Aragorn és Arwen csókolóznak) szereti a Stephen king és a Hermann Hesse könyveket is. Imádja a képregényeket. Szívesen tölti idejét videojátékokkal. Legszívesebben hallgatott albumok: az összes opera CD-je, Apocalyptica: Reflections, Slayer: Angel of Death, CMX: Isohaara, Carcrass: Heatwork, Iron Maden: Fear of the Dark.Kedvenc zeneszerzője az olasz Giuseppe Verdi.Kedvenc operája a Trubadúr. 

Perttu nem csak csellón játszik hanem basszeron is és dobolni is tud (DRUM !!) sajna a videót csak ilyen minőségben találtam 


augusztus.24. Perttu Névnapja
május.11 Perttu szülinapja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése